Forum sojuszu Bleach uni 59
ale z drugiej storny ktos kto gra na flote i niezle zlomuje to zarabia i ma za to odznaczenia i pochwały... a jesli analogicznie do takiego zarobku ekonom kupil by 30kk dykty ---> sprzedal drożej , zarobil i tak samo przetopil tyle ze nie w statki tylko w kolejne kopalnie.. i tu pytanie sie rodzi... nie ma on osiagniec, rozwoju i powodow do pochwały ?
Tak, masz tu rację i doskonale rozumiem Twój argument bo sam idę nrazie wyłącznie w eko (mam flotę składającą się z dużych transportowców i sond xD) Tylko jak? Jak? Dawajcie robimy burzę mózgów, niech każdy poniżej krótko, konkretni i zwięźle zaproponuje jak miałoby wyglądać sprawiedliwe wobec wszystkich graczy ocenianie poziomu rozwoju, przeliczanie itd. Myślę że coś uda się z tego stworzyć, tak by sprawnie działało
Żeby nie było dubla, edytuję.
Bardzo podobał mi się pomysł Kapitana_bomby, żeby odznaczać najlepszego gracza w danym miesiącu (tzn tego, któremu najwięcej przybyło). Gdyby dany gracz zdobył wyróżnienie za najlepszą ekonomię powiedzmy 3 razy (niekoniecznie pod rząd), możnaby nadać mu na stałe jakieś odznaczenie labo tytuł (podobnie jak z medalami). Tylko pozostaje sprawa przeliczani, bo wiadomo, punkty punktom nierówne, kopalnie kopalniom też nie. Jak ktoś ma 20k punktów to może nabudować 15 poziomów kopalni w tydzień, a gracz z 500k punktów postawi jedną elektrownię i dostanie tyle samo punktów.
Mam taki pomysł : Po raportach podliczyć różnicę punktów pomiędzy poprzednim miesiącem a obecnym a następnie wyliczyć o jaki PROCENT wzrosł liczba punktów gracza. Co Wy na to??
Administrator
Widze że sie muszę chyba odezwać. Nie jest dobrym pomysłem odznaczanie kogoś w taki sposób w jakim to proponujecie. Musicie wziąśc pod uwagę to że jeśli ktoś bedzie sie rozwijał gospodarczo i w minimalnym stopniu we flotę to wystarczy że ktoś go zezłomuje i straci mase punktów mimo iż zrobi najwięcej dobra dla własnej gospodarki. Dlatego taki przelicznik nie bedzie dobrym rozwiązaniem.
Vladmir czy gdzies jest napisane że nie wolno dublować komentarzy?
jesli ktos sie rozwija gospodarczo i prowie nie buduje floty to i tak punktow nie straci bo nie ma co mu zezlomowac budynkow badan i wszystkiego innego mu nikt nie zniszczy jedynie co to mala niewielka flote za ktora nie ma za duzo punktow ten co gra na eko
choc nie twierdze takie przeliczanie jest dobre jakie zostalo przedstawione... ale ja cos wymysle chlopaki ja cos wymysle ;]
Ostatnio edytowany przez Astusik (2009-04-06 18:37:09)
Ja nrazie jestem właśnie przykładem takiego ekonoma typowego ;D cała moja flota jest warta jakieś 10 razy mniej niż ostatnia elektrownia jaką wybudowałem xD Chcę mieć dobre zaplecze surowcowe zanim zacznę na poważnie we flotę iść ;p
No.... widzę że wszystkich entuzjastów odznaczeń za ekonomię szlag trafił i Matka Ziemia pochłonęła, kiedy tylko poprosiłem o zapodanie konkretnych pomysłów... To nie takie proste, co?
Administrator
Proste może nie ale i nie trudne. Pomyśle nad tym w święta. Jak na razie mam pomysł jak rozwiązać ten problem z ekonomią wiec jak go przeleje na papier to dam wam znać